Un paisatge d’una gran riquesa biològica que aplega una diversitat faunística i florística d’un valor incalculable. Amb els seus 320 km² de superfície, constitueix l’hàbitat aquàtic més extens de les terres catalanes i representa un enclavament de vital importància dins les zones humides de la Mediterrània.
La seva riquesa biològica contrasta amb la profunda humanització i transformació agrícola d’una gran part de la seva superfície. A fi de fer possible l’harmonia entre els valors naturals de la zona i la seva explotació per part dels humans, a instàncies dels seus habitants, la Generalitat va constituir el 1983 el Parc Natural del Delta de l’Ebre. La seva importància és reconeguda a escala internacional pels màxims organismes especialitzats.
El paisatge del Delta té una forta personalitat. Les terres totalment planes li donen un aspecte particular.
Els extensos arrossars, canviants segons les estacions (terrosos a l’hivern, inundats d’aigua a la primavera, verds a l’estiu), dominen la fisonomia del Delta. A la banda litoral trobem un dels paisatges més atractius de la Mediterrània: grans llacunes envoltades per canyissars i jonqueres. A la part perifèrica trobem grans extensions de sòls salins amb salobrars i platges llargues i desertes, amb dunes coronades de borró i altres plantes ben adaptades al medi.
La Carta europea de turisme sostenible (CETS) és una acreditació d’àmbit europeu, atorgada per la Federació EUROPARC, que certifica que el desenvolupament del turisme en un territori es realitzarà de forma sostenible d’acord amb els objectius de la Carta. El Parc Natural del Delta de l’Ebre disposa d’aquesta acreditació des de l’any 2007. CETS
Al maig del 2013 les Terres de l’Ebre van ser declarades Reserva de la Biosfera per la UNESCO gràcies a la seva riquesa paisatgística, a la representativitat dels seus ecosistemes mediterranis i al seu model de conservació de la biodiversitat.
Les Reserves de la Biosfera són territoris que tenen l’objectiu d’harmonitzar la conservació de la diversitat biològica i cultural i el desenvolupament econòmic i social a través de la relació de les persones amb la natura. BIOSFERA
El Delta constitueix un espai natural compartit per una població agrària, una considerable afluència turística i uns valors ecològics de gran magnitud.
Col·laboreu en la seva conservació i seguiu els consells i les indicacions que trobareu per tot arreu.
Descobreix el Delta de l’Ebre!